lauantai 20. huhtikuuta 2013

Vaikeuksien kautta voittoon...?

Tämä viikko alkoi vähemmän mukavissa merkeissä. Jouduin nimittäin olemaan maanantain ja tiistain kipeänä kotona. Kipeänä olo on tietysti tylsää (varsinkin vatsataudin sairastaminen...) ja sivu suun menneet oppimismahdollisuudet harmittavat, mutta eihän sairastumiselle mitään voi.
Keskiviikkona selvisin sitten taas harjoittelupaikalle. Päivästä muodostui loppujen lopuksi ihan mukava oppimiskokemus, vaikka aamulla oloni oli melkoisen sekava ja hutera toipilaana olemisesta johtuen. Anestesialääkäri oli nopeaakin nopeampi ja  hoitajakin, jonka matkassa päivän vietin sanoi, että tämän lääkärin tahdissa on kokeneemmankin hoitajan haastavaa pysyä. Päätin olla välittämättä tästä seikasta ja keskityin imemään uutta tietoa spinaalipuudutuksista, joita oli ohjelmassa kolme. Yksi puudutuksista oli kestospinaali, uusi tuttavuus minulle. Ja niin opin taas uutta.
Torstaina vuorossa oli yleisanestesioita, joissa intubaatio tapahtui nenän kautta. Olin nähnytkin niitä instrumenttipuolella ollessani, mutta nyt pääsin oppimaan niistä anestesiahoitajana. Torstaikin toi siis mukanaan uutta.
Perjantai jatkui yleisanestesioiden merkeissä, joista jokaisessa oli enemmän ja vähemmän erikoisia piirteitä. Yksi potilaista tuli teho-osastolta ja veimme hänet myös toimenpiteen jälkeen takaisin sinne, jote sain myös oppia tässä asiassa. Tehohoidossa olevan potilaan tarkkailulaitteiden ja infuusiopumppujen määrä on melkoinen ja potilaan siirtäminen osastolta toiselle on suunnittelua, tietoa ja taitoa, monia henkilöitä ja aikaakin vaativa tapahtuma. Tämä oli mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus.
Alkuviikon vastoinkäymisistä huolimatta viikko sujui hyvin. Opin monta uutta asiaa ja yritin myös (ainakin torstaina ja perjantaina) pitää lupaustani ja tehdä mahdollisimman paljon itse. No sillä saralla on varmasti parantamisen varaa, mutta onneksi harjoitelua on vielä jäljellä neljä viikkoa...siis vaan neljä viikkoa...apua. Surullista viikossa oli se, että kadotin muistivihkoni, johon oli ennättänyt tehdä paljon kaikenlaisia huomioita. Ensi viikolla aloitan siis uuden vihkon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti