sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Heräämöhoitoa

Viikko meni nopeasti ja ihan mukavasti. Maanantain olin heräämössä, LOS 1:llä. Päivä oli sopivan rauhallinen ja opin taas uutta heräämöhoidosta, erityisesti urologisten potilaiden hoidosta.
Tiistai meni niin sanotusti harakoille...minun oli tarkoitus mennä lääkehoidon osaamisen perusteiden LOVE-tenttiin ja opiskelin tunnollisesti koko viikonlopun tenttiä varten. Kaksi tuntia ennen tentin alkua tulikin ilmoitus, että tentti on peruttu, joten vietinkin päivän sitten kotona oleillen. Jaksamisen kannalta varmasti hyvä asia, mutta harjoittelutuntien valossa ei, sillä uusi yritys 7.5. vie taas harjoittelutunteja...
Keskiviikkona olin ohjaajani kanssa salissa, jossa tehtiin tähystyksellisiä polvileikkauksia. Spinaalipuudutuksia siis koko päivä. Yritin mahdollisimman pitkälle hoitaa anestesiahoitajan tehtävät itsenäisesti 2/3 toimenpiteissä. Onnistuin jotenkin, mutta aina jos tulee jotain vähänkin yllättävää, niin keskittymiseni herpaantuu ja homma alkaa hieman livetä käsistä....Siis tarvitaan harjoitusta, harjoitusta ja harjoitusta.
Tosrtaina ja perjantaina olin molempina päivinä ensin aamulla salissa toisen ohjaajani kanssa ja sitten loppupäivän lasten heräämössä toisen ohjaajani kanssa. Lasten heräämö olikin mukava paikka! Molemmat päivä siellä olivat sopivan rauhallisia, joten oppimiselle jäi aikaa. Tunnenkin oppineeni paljon lasten perioperatiivisesta hoidosta.
Maanantaina tapasin myös opettajani väliarvioinnin merkeissä. Hän muistutti minua väliarvioinnin pyytämisestä myös ohjaajiltani. Toiselta ohjaajaltani sainkin hyvää palautetta edistymisestäni tähän mennessä. Oli mukava kuulla, että hänen mielestään kohtaan potilaita arvostavasti ja minuun voi luottaa. Olen samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että itsenäistä toimimista täytyy vielä harjoitella ja pyrin harjoittelun loppuaikana erityisesti siihen. Toinen ohjaajani sanoi, etä minulla on alkanut mennä ihan hyvin...
Kummaltakin ohjaajaltani sain hyviä vinkkejä ja ohjeita viimeisten harjoitteluviikkojen varalle ja itsenäisen toimimisen onnistumiseen.
Pari seuraavaa viikkoa ovat arkipyhien ja tenttien vuoksi katkonaisia, joten niiden aikana yritän suorittaa viimeiset oppimistehtävät, jotta kaksi viimeistä viikkoa olisi mahdollista pyhittää perusasioiden itsenäisesti tekemisen harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti